Verdens bedste restaurant *noma-igen-igen*

Endnu engang fik spanske kældre og tykke engelske ænder buksevand af moskusoksen med ramsløg og mælkeskind.

Derfor bør månedens største tillykke gå til noma … det er trods alt en større præstation at blive udnævnt til verdens bedste restaurant to år i træk, end det er at få tvillinger med en køn, tasmansk pige!

At Danmark lige nu råder over verdens bedste restaurant og verdens bedste kok, er intet mindre en uhørt vildt, især når man ved, at René Redzepi og Rasmus Kofoed kun er toppen af isbjerget. Rundt om i København og resten af det ganske land er der efterhånden mange små og store beværtninger, der tilbyder mad af høj international klasse. I København er der et væld af vilde spisesteder som Geranium, Nimb, AOC og Kong Hans, men også rundt om i landet findes gode alternativer som f.eks. Kadeau på Bornholm og Munkebo Kro på Fyn.

At det så er lidt vissent, at verdens *igen-igen* bedste restaurant ’kun’ har to Michelin-stjerner samt at Kofoeds Geranium end ikke er i top 100 på Restaurant Magazines liste, må vi lægge bag os! Lige som med alt andet er der masser af politik i mad, fordi titler og stjerner betyder penge, mange penge og turisme.

Hvis du som jeg hører til dem, der ikke lige umiddelbart har et rejsebudget tilovers hver måned, så findes der også mange spændende steder til en lavere pris. I hjertet af København ligger f.eks. et lækkert og yderst rustikt lille spisested ved navn Magstræde 16. Her kan du for et meget overskueligt beløb købe italiensk inspireret mad med et nordisk tilsnit for små penge. Stedet er især kendt for sine gourmetpizzaer, der helt klart er guf for kendere.  

God appetit!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s