Londontid!

Sommertid har nok altid været lidt en presbold for småbørnsfamilierne. Den ene dag er det befriende og beroligende mørkt klokken halv otte, hvor børnene går pænt i seng *idyl* samme tidspunkt næste dag står vi alle midt på solen med bare fødder *auch … der er godt nok lyst midt på solen … selv i en solplet!*

*19:30* ”Jeg kan IKKE sååårve … det er LYST … jeg er tørstig … jeg skal tisse … min næse driller …!” Arghhhh … Jamen klokken ER altså mange … du skal sove nu … du kan *kigger olmt på lyset, der kunne holde selv en narkoleptiker vågen* sagtens sove. 

*20:30* ”Jeg kan STADIG ikke sove … min næ …” JO, DU KAN! *ser på uret og opgiver at skrive på bogen den aften* det er jo ikke engang lyst mere!

*21:00* *liste, lytte, liste* ”… zzz …” *lettelse*

Hjemme hos os har vi forlængst løst lysproblemet ved at kalde sommertid for Londontid. Dels fordi sommertid er Londontid, og dels fordi barnet er ret vild med London, og … når vi er i London om sommeren, er hun nødt til at falde i søvn, mens det er lyst *Ja, ja, jeg er godt klar over, at det samme er tilfældet hjemme i landsbyen om sommeren, men ordet sommertid har ligesom fejlet lokalt set ikke!?*

Kort sagt, når vi siger ”godnat, det er Londontid”, så sover det kære barn straks med hovedet fuld af dejlige minder om sommerferie med mor og far i London.

*21:30 … knirkelyde på trappen* ”Faaaaeeeer … …” *panisk fader-virren med hovedet og blinken med øjnene* Arendse? Sover du ikke? Jeg har jo lige skrevet, at … … pokkers!

PS. Sig IKKE til barnet, at England også har sommertid, tak! Londontid ER Londontid … Og sig slet ikke, at te-tosserne fjoller rundt med ideen om lægge yderligere en time til, for det kan vi simpelthen ikke bruge til noget herhjemme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s